Familia Mudura îşi consolidează prezenţa în Oradea prin achiziţia Oradea Shopping City cu 8 mil. euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 06.09.2018

♦ Centrul comercial Oradea Shopping City ajunge la cel de-al treilea proprietar.



O companie controlată de acţionarii mallului Lotus Center din Oradea a cumpărat cu opt milioane de euro centrul comercial Oradea Shopping City, aflat în faliment. Proiectul a fost vândut de lichidatorul Expert Insolvenţă SPRL, care a preluat complexul după ce firma Shopping­city Oradea SRL (fosta Shopping Center Holding) a intrat în faliment. Tranzacţia a avut loc pe 2 august.

Practic, achiziţia Oradea Shopping City a fost făcută de firma Sapient Center, deţinută de Lotus Center (cu 70% din acţiuni) şi de Alexandru Pop (cu 30%), potrivit datelor de pe site-ul listafirme.ro. La rândul său, Lotus Center SA este deţinută de trei asociaţi - Alexandru Mudura (85%), Elisabeta Ileana Mudura (10%) şi Felicia Cornelia Tent (5%), conform aceleiaşi surse. Familia Mudura mai deţine centrul comercial Lotus Center, tot din Oradea.

„Clădirea va fi modernizată, reamenajată pentru a răspunde cerinţelor reale ale pieţei şi va avea funcţiuni comerciale. Este preconizată o deschidere a centrului în a doua jumătate a anului viitor“, spune Felicia Tent, administrator al Lotus Center SA.

Oradea Shopping City a ajuns astfel la al treilea proprietar după ce investitorii iniţiali - irlandezii de la Mivan - au vândut mallul către Shoppingcity Oradea SRL, deţinută de un offshore cipriot, iar acum a fost preluat de Sapient Center.