Start-up-ul Equatorial, deţinut de Bittnet Systems în proporţie de 25%, a obţinut o finanţare europeană de 200.000 de euro pentru dezvoltarea unui nou joc

Autor: Ioana Nita 27.08.2018

În primăvara acestui an, Equatorial a primit o investiţie iniţială de 100.000 euro de la Bittnet Systems în schimbul unei participaţii de 25% în cadrul firmei. Start-up-ul va folosi o parte din investiţia primită pentru internaţionalizarea noului produs la care lucrează. 



Start-up-ul Equatorial, specializat în dezvoltarea de soluţii pentru traininguri care îmbină tehnologia şi învăţarea prin joc, a obţinut o finanţare europeană de 200.000 de euro pentru dezvoltarea unui joc nou dedicat atât segmentului B2B (business to business), cât şi B2C (business to con­sumer). 

Finanţarea obţinută va fi utilizată doar pentru dez­voltarea din punct de vedere tehnic a jocului - programare şi design, iar compania contribuie la rândul ei cu 10% din suma finanţată din fonduri proprii. 

„Cei 200.000 de euro vor fi folosiţi pentru dezvoltarea produsului şi a platformei de admin din spate. Va fi variantă nativă de iOS şi Android, pe care ulterior vom putea adăuga alte jocuri“, a declarat Dan Berteanu, mana­ging partner în cadrul Equatorial.