Cât de nelichidă este piaţa AeRO: o companie nu s-a mai tranzacţionat din anul 2000, însă raportează orice activitate

Autor: Liviu Popescu 31.07.2018

Camexip Băicoi (CAXY), producător de echipamente electrice cu afaceri de 3 mil. lei în 2017 şi un profit net de 5 mil. lei, a avut ultima şedinţă de tranzacţionare la Bucureşti în anul 2000, adică în urmă cu aproape două decenii, potrivit datelor BVB.

Compania are un free float (acţiuni libere disponibile la tranzacţionare - n. red.) de 32,6% şi raportează periodic orice activitate pe care o desfăşoară, de la adunări ale acţionarilor până la informaţii financiare şi rapoarte cu privire la acţionariat. Cea mai recentă raportare a companiei a fost pe 13 iulie 2018, când a publicat hotărârile acţionarilor din şedinţa din ziua precedentă cu privire la valorificarea unor active. La cea mai recentă şedinţă de tranzacţionare, cea din 3 octombrie 2000, compania avea 238.150 de lei capitalizare.

Camexip Băicoi este listată la Bucureşti din 1996, iar în prezent Marian State, directorul general al companiei, are 12,6% din capitalul social, în timp ce George State, preşedintele companiei, deţine 54,8%. Compania nu figurează cu dividende plătite de-a lungul activităţii sale la bursă. Potrivit datelor ZF, aceasta este compania care a stat cel mai mult timp pe bară de la tranzacţionare.