Bitcoin îşi reia creşterea, atjungând marţi la maximul ultimelor şapte zile, peste 6.750 de dolari

Autor: Bianca Ciocotisan 17.07.2018

Bitcoin a înregistrat marţi o creştere de aproape 2%, ajungând la 6.751, după ce în urmă cu o săptămână valoarea criptomonedei a fost de 6.384 de dolari, arată graficele pieţelor internaţionale de profil.

Potrivit Bloomberg, săpătămâna trecută, miliardarul Steven Cohen a investit într-un fond cu capital de risc, bazat pe criptomonede şi companii axate pe tehnologii blockchain, fapt ce a influenţat creşterea valorii Bitcoin-ului.

Cea mai mare valoare înregistrată vreodată de criptomonedă a fost la mijlocul lunii decembrie 2017, atunci când ajunsese la pragul de 19.850 de dolari (14.214 euro), pentru ca ulterior să sufere o scădere abruptă, până la 11.000 de dolari (7.970 de euro).

De atunci, valoarea unui Bitcoin a continuat să scadă, cu mici episoade de creşteri uşoare. În luna martie a ajuns până la 6.500 de dolari, ulterior a crescut până la 9.818 de dolari, pentru ca mai apoi să-şi reia scăderea.

Bitcoin, prin natura sa, este o criptomonedă volatilă, a cărei evoluţie a mai fost influenţată şi de o serie de furturi - precum interzicerea de către Google a reclamelor pentru criptomende pe motiv că au „conţinut înşelător”.

Criptomonedele au avut un început de an agitat, cu prăbuşiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar şi în pivinţa modului în care vor fi reglementate şi, implicit, acceptate de către participanţii la piaţa financiară.