Preşedintele grupului italian Intesa Bank: România reprezintă o oportunitate de business importantă, dorim să creştem organic şi sustenabil

Autor: Cristian Hostiuc 20.06.2018

Gian Maria Gros-Pietro, preşedintele Consiliului de Administraţie al Intesa Sanpaolo, afirmă că Ro­mânia reprezintă o opor­tunitate de business importantă pentru grupul bancar italian, iar intenţia este de a creşte organic şi sustenabil şi de a profita de numărul considerabil de companii italiene care activează pe piaţa românească.

„Dorim să creştem organic şi sustenabil, să ne îmbunătăţim serviciile şi modelele de distribuţie. Considerăm că România repre­zintă o oportunitate de business importantă, dat fiind că este una dintre cele mai mari pieţe din regiunea Europei de Sud-Est din punctul de vedere al populaţiei, dar şi pe fondul dezvoltării producţiei locale şi a numărului considerabil de aproximativ 24.000 de companii italiene care activează aici, companii româneşti cu acţiuni italiene şi companii italiene cu acţiuni româneşti“, a menţionat Gros-Pietro, 75 ani, care conduce cel mai mare grup bancar italian, cu active de 800 mld. euro, cu un profit de 7 mld. euro şi o valoare bursieră de 43 mld. euro.