Laura Codruţa Kovesi, prima apariţie publică după publicarea deciziei CCR. La eveniment este aşteptat şi şeful statului, Klaus Iohannis

Ziarul Financiar 12.06.2018

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, participă, marţi seara, la recepţia oferită cu prilejul Zilei de naştere a Majestăţii sale Regina Elisabeta a II-a, la eveniment fiind aşteptat şi şeful statului, Klaus Iohannis.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a ajuns la recepţia recepţia oferită cu prilejul Zilei de naştere a Majestăţii sale Regina Elisabeta a II-a înainţe de ora 18.40.

Ea a purtat o scurtă conversaţie cu procurorul general, Augustin Lazăr.

Este prima apariţie publică a Laurei Codruţa Kovesi de la publicarea deciziei CCR referitoare la revocarea sa din funcţie.

Joi, CCR a publicat motivarea, de 133 de pagini, în cazul conflictului preşedinte- ministrul Justiţiei, generat ca urmare a refuzului preşedintelui Iohannis de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA.

"Una dintre condiţiile realizării obiectivelor fundamentale ale statului român o constituie buna funcţionare a autorităţilor publice, cu respectarea principiilor separaţiei şi echilibrului puterilor, fără blocaje instituţionale. De asemenea, textul art.146 lit.e) din Constituţie nu conferă Curţii Constituţionale atribuţia de a constata doar existenţa conflictelor juridice de natură constituţională, ci pe aceea de a soluţiona aceste conflicte", se arată în motivarea Curţii.