VIDEO. Petre Daea, ministrul agriculturii, închinând un pahar cu lapte la inaugurarea fabricii de lactate Lăptăria cu caimac din judeţul Ialomiţa: „Mă gândesc că afara apa nu e, dar totuşi lapte e aici”

Autor: Roana Rotaru 12.06.2018

Agroserv Mariuţa, o fermă de vaci de lapte din judeţul Ialomiţa, administrată de fermierul Şerban Nicuşor, a dat drumul producţiei de lactate marca Lăptăria cu Caimac, trecând de la producţie de procesare. La evenimentul de inaugurare a fabricii a participat şi ministrul Agriculturii, care a închinat un pahar cu lapte.

„E bun laptele. În primul rând e lapte. În al doilea rând, e suficient”, a spus ministrul Agriculturii, întrebat ce părere are despre produs.

Compania Agroserv Mariuţa a încheiat anul 2017 cu afaceri de circa 32,6 mil. lei (peste 7 mil. euro) în creştere cu 34% faţă de anul pre­cedent, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Anul trecut compania a înregistrat un profit net de circa 290.000 de euro, rezultate obţinute cu ajutorul a 69 de salariaţi, potrivit sursei citate.

Noua fabrică va fi administrată de Mădălina Cocan, fiica fermierului Nicuşor Şerban, şi de soţul ei, Adrian Cocan,potrivit reprezentanţilor companiei. Fabrica se întinde pe o suprafaţă de peste 1.500 metri pătraţi, investiţia ridicându-se la peste 5 mil. euro

Valoarea pieţei de lactate se ridică la circa 1 mld. euro anual. După cifra de afaceri obţinută în 2016, cei mai mari pro­ducători de lactate din România sunt Albalact, Danone şi Fabrica de Lactate Braşov.