O companie chinezească spune că vrea să facă o investiţie de 50 milioane euro într-o fabrică de autobuze electrice în Prahova

Ziarul Financiar 11.06.2018

Compania chinezească Lianoning Qianfeng New Energy Automobile spune că va construi o fabrică de autobuze 100% electrice, la Băicoi, în judeţul Prahova, printr-o investiţie iniţială de 50 milioane de euro, care va genera 250 de locuri de muncă.

„Am văzut locaţii din 20 de ţări înainte de lua decizia să investim în România. Am găsit aici forţă de muncă foarte bine calificată şi un mediu investiţional propice dezvoltării afacerilor“, a precizat Frank Xu, chairman of the board la Liaoning Qianfeng New Energy din China.

Pentru faza a doua a proiectului se vor aloca alte 50 de milioane de euro, contractul între compania din China şi firma cu capital chinez Meteor International Import Export, care produce de cinci ani pungi de plastic în locia deţinută în Parcul Industrial de la Băicoi, fiind semnat astăzi, de către Frank Xu, respectiv Liu Shiyu.

Delegaţia din China, condusă de Chen Qiufa, preşedintele Partidului Comunist din provincia Liaoning, s-a întâlnit şi cu viceprim-ministrul şi ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu. Autorităţile române au spus că vor sprijni „deschiderea unei platforme industriale pentru construcţia de autobuze electrice, în oraşul Băicoi, judeţul Prahova”.