Cea mai circulată autostradă din România s-a "umflat" peste noapte şi a fost nevoie de intervenţie de urgenţă pentru îndepărtarea pericolului

Autori: Bianca Ciocotisan , Mediafax 26.05.2018

Azi-noapte echipele şi utilajele CNAIR au intervenit la km 17 al A2, pentru îndepărtarea a două plăci de beton, de pe banda de urgenţă a autostrăzii, pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti, a precizat Florin Dascălu, director adjunct CNAIR, situaţia fiind remediată.

„Datorită temperaturilor ridicate în cursul zilei de ieri a apărut o denivelare în zona rostului de pe banda de urgenţă. Această problemă tehnică apărută a fost rezolvată cu măsuri luate în cursul zilei de ieri. Domnul Narcis Neaga a venit cu ideea de a înfiinţa nişte echipe de intervenţie rapidă, echipe SMURD, pe care am experimentat-o aseară, cu succes, problema a fost remediată, astfel încât acum se circulă fără probleme pe autostradă în acea zonă. Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) s-a deplasat în timpul nopţii în zona unde se efectuau lucrări, pentru a se asigura că echipele şi utilajele CNAIR intervin eficient", a declarat Florin Dascălu, director adjunct CNAIR, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Acesta a mai precizat că instituţia se va dota ăn continuare cu utilaje pentru astfel de tipuri de intervenţii.

Circulaţia a fost oprită pe A2, pe banda de urgenţă şi parţial pe prima bandă a sensului de mers Constanţa către Bucureşti, la kilometrul 17, din cauza ridicării plăcilor de beton din componenţa carosabilului.