Simona Halep, prima româncă care merge în optimi, după o victorie categorică la Madrid

Autori: Andrei Pal , Mediafax 08.05.2018

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a reuşit un nou meci perfect la Madrid, 6-0, 6-3 cu belgianca Elise Mertens, se pregăteşte pentru a treia întâlnire directă cu Kristina, sora mai slab cotată a familiei Pliskova, iar imediat după finalul partidei a vorbit despre cum a reuşit să depăşească clar o adversară foarte valoroasă, ce a îmbunătăţit în jocul ei, dar şi despre planul pentru "optimi".

"Am jucat la un nivel ridicat, mai ales în primul set. Ştiam că e o jucătoare dificilă, care vine cu o încredere foarte mare. A fost dificil, dar m-am simţit bine. Am simţit puţină tensiune, am avut unele mingi de meci şi n-am reuşit să închid. Ea a jucat fără emoţii, a dat câteva mingi înalte, câteva pe linii, eu am greşit vreo trei lovituri de dreapta care m-au supărat puţin. Dar a fost important că am reuşit să închei meciul", a spus Simona, pentru Digi Sport, pentru ca mai apoi să facă un mic preview al confruntării cu cehoaica Kristina Pliskova, cea pe care a spulberat-o anul trecut la Madrid (6-1, 6-2) şi a învins-o fără emoţii anul acesta, la Indian Wells: "Fiecare meci e greu, mâine va fi şi mai greu, dar încerc să rămân concentrată pe ceea ce am de făcut. Am jucat anul trecut aici contra Kristinei Pliskova, nu a fost deloc uşor, dar, dacă am câştigat atunci, înseamnă că pot face asta şi acum. Serveşte bine, dă bine cu dreapta, iar eu va trebui să alerg mult, să o fac să se mişte".

"Serviciul e mult mai bun"

Prezent la Madrid pentru a o conduce pe Simona spre al treilea titlu consecutiv în "Casa Magica", Darren Cahill a remarcat progreul lui Halep la serviciu, iar schimbarea din joc a fost evidenţiată şi de Simona, care simte că punctul slab din trecut a devenit, acum, o armă de încredere: "Da, cu siguranţă serviciul e mult mai bun şi mai solid, chiar şi mai puternic. Am progresat la mai multe chestii, chiar şi scurta din setul doi, într-un moment de presiune, a fost importantă. Încerc să-mi dezvolt jocul, încet-încet încerc să fiu cât se poate de completă", a mai declarat liderul mondial, pentru care competiţia de la Madrid, unde a fost declarată cea mai bună jucătoare a deceniului, a devenit o casă: "Mereu am spus că turneul acesta e unul special datorită faptului că părinţii şi prietenii mei sunt aici. Simt susţinere de peste tot, pot să spun că mă simt ca acasă. Simt energia fanilor, e plăcut, sper să câştig cât mai multe meciuri, ca să ne bucurăm cu toţii".