Tarom a transportat 500.000 de pasageri în T1, trafic mai mare cu 22%

Autor: Mirabela Tiron 07.05.2018

Compania aeriană de stat Tarom, care a pierdut teren în faţă opera­to­rilor low-cost, a reuşit să îşi crească traficul de pasageri cu 22% în primul trimestru din acest an, până la circa 520.000 de persoane pe curse regulate şi cu avioane proprii, potrivit da­telor transmise de ofi­cialii companiei către ZF.

În total, cu tot cu traficul asigurat prin curse charter şi pa­sagerii pe code share (cu aeronavele com­pa­niilor partenere), Tarom a ajuns la 535.000 de pa­sageri, arată oficialii companiei.

„Creşterea numărului de pasageri cu 22% faţă de T1/2017 este un rezultat direct al eficientizării companiei. In­trăm pe creştere, ceea ce contribuie la capitalul de încredere şi financiar Tarom. (...) Am crescut constant load factor-ul (gradul de încărcare - n.red.) al aeronavelor din flotă. Avem două aeronave noi în flo­tă şi frecvenţe foarte bune pe anumite rute. Pentru zborurile interne pot să vă dau un exemplu de succes: Iaşi - Timişoara. Avem multe curse pline pe această rută (...)“, a declarat pentru ZF Werner Wolff, director general al Tarom.