Afacerile producătorului de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş au crescut cu 23% în T1/2018

Autor: Laurentiu Cotu 30.04.2018

Producătorul de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş, judeţul Alba, controlat de omul de afaceri italian Piersante Savini, a avut în primul trimestru o cifră de afaceri de 6,7 mil. euro, mai mult cu aproximativ 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi estimează că va încheia anul 2018 cu afaceri totale de 30 mil. euro.

Compania a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 25,7 mil. euro. Pe fondul optimizării producţiei, fabrica Savini Due din Sebeş a înregistrat anul trecut o creştere de 10-12% a capacităţii faţă de anul anterior, la 1.700 de metri cubi de mobilier şi capace pentru toaletă săptămânal. Exportul a reprezentat anul trecut peste 64% din totalul cifrei de afaceri a companiei, principalele pieţe externe fiind Italia, Ungaria, Bulgaria şi Grecia.

„La nivel european, pieţele pe care suntem prezenţi au evoluat diferit, însă, în general, am observat o creştere, în mod special pe piaţa internă. Aici s-a observat o creştere în cele mai multe sectoare, inclusiv în sectorul imobiliar. Vom continua în acest an să extindem prezenţa Savini Due pe pieţele Uniunii Europene“, a declarat pentru ZF Tran­silvania Piersante Savini, general manager al Savini Due.