Întrebarea despre dreptul la privacy care l-a făcut să roşească pe Mark Zuckerberg: „Vreţi să ne spuneţi la ce hotel aţi dormit?“ Cum a evitat şeful Facebook întrebările senatorilor americani: Vă caută oamenii mei mai târziu

Autor: Adrian Seceleanu 11.04.2018

♦ Cerându-şi scuze şi „profesând ignoranţa“ în temele sensibile, fondatorul Facebook a făcut o impresie bună la audierea maraton, provocând astfel cea mai mare creştere pe bursă a acţiunilor Facebook din ultimii doi ani.



Mogulul datelor personale Mark Zuckerberg a făcut o figură bună la audierile din Senatul SUA legate de scandalul Cambridge Analytica, răspunsurile sale calme, abilitatea exersată de a evita răspunsuri clare la aproape toate întrebările mai dure pe care le-a primit şi mesajele hotărâte pe care le-a transmis (eu am fondat, conduc şi sunt responsabil de ceea ce face Facebook) ajutând acţiunile companiei să urce cu 4,5% sau 20 mld. dolari - cea mai bună performanţă din ultimii doi ani. Averea personală a lui Zuckerberg a crescut şi ea cu 2,8 mld. dolari odată cu aprecierea acţiunilor de marţi, conform calculelor Bloomberg, iar evoluţia ascendentă a continuat şi în deschiderea şedinţei bursiere de miercuri.

„Nu am avut o abordare extinsă a responsabilităţilor noastre, iar aceasta a fost o mare greşeală. A fost greşeala mea şi îmi pare rău“, a spus Zuckerberg. „Eu am pornit Facebook, eu îl conduc şi eu sunt responsabil de ce se întâmplă acolo.“ Şeful Facebook şi-a mai cerut scuze şi a admis că a greşit de mai multe ori pe durata celor cinci ore.