Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei: Ungaria va avea lupte grele de dat în lunile următoare

Autori: Marian Avram , Mediafax 10.04.2018

”Ungaria va avea de dus lupte grele în lunile următoare, iar una dintre ele este cea privind dezbaterea de la Bruxelles legată de cotele obligatorii de relocare a imigranţilor. Victoria din alegeri oferă o împuternicire masivă guvernului pentru a proteja securitatea ungurilor”, a declarat Szijjarto.

În ceea ce priveşte politica Externă a Ungariei, Szijjarto a precizat că imigraţia va continua să fie prioritatea Guvernului de la Budapesta.

Ministrul de Externe al Ungariei a criticat poziţia Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care a anunţat că procesul electoral din Ungaria şi resursele excesive ale partidelor de guvernământ au subminat capacitatea opoziţiei de a concura într-un mod echitabil la alegerile parlamentare de duminică.

”Ceea ce este cel mai important este că decizia a fost luată de cetăţenii Ungariei, nu de OSCE sau de ONU, iar ei au dat Guvernului un mandat clar”, a afirmat Szijjarto.

Alianţa de guvernământ Fidesz - Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) a câştigat alegerile parlamentare din Ungaria de duminică şi va avea 133 dintre cele 199 de locuri în Parlament, potrivit datelor Biroului Electoral Naţional.