Lior Bebera, germanul care conduce hotelul Intercontinental:„Este nevoie de o mai bună promovare externă pentru ca marii jucători internaţionali să ia în considerare investiţii în România“

Autor: Mirabela Tiron 12.03.2018

♦ Hotelul de cinci stele Intercontinental Bucureşti, unul dintre cei mai mari jucători hotelieri din ţară, a operat anul trecut cu 80% din camere ocupate, indicator în creştere faţă de nivelul din 2017.



„Anul 2017 a fost unul bun din punctul de vedere al gradului de ocupare,  am încheiat cu peste 80%, cifrele arătând o creştere cu 3.7 puncte procentuale. Pentru anul 2018 estimăm un rezultat similar cu cel al anului trecut, însă cu un focus mai puternic pe creşterea ratei medii la cazare“, a declarat pentru ZF Lior Bebera, germanul care a preluat conducerea hotelului de cinci stele Intercontinental la începutul anului trecut şi care aşteaptă o creştere a afacerilor.

Hotelul Intercontinental operează 257 de camere şi 13 săli de evenimente cu capa­cită­ţi cuprinse între 20 şi 250 de persoane şi este deţinut de Compania Hotelieră Inter­continental, listată la Bursa din Bucureşti. Cele mai recente date oficiale arată că în pri­ma jumătate a anului trecut hotelul a ra­por­tat afaceri de 6,3 mil. euro, mai mari cu 6%.

În Capitală, oraşul cu cea mai bună infra­structură hotelieră din ţară, funcţio­nea­ză 11 hoteluri clasificate la cinci stele, cu aproape 1.930 de camere şi circa 3.800 de locuri de cazare (paturi).