Tranzacţie în America. UiPath, prima companie românească din IT evaluată la 1 miliard de dolari

Autor: Ioana Nita 05.03.2018

♦ În a treia rundă de finanţare, start-up-ul fondat de Daniel Dines şi Marius Tîrcă a atras 120 mil. dolari (conform Techcrunch) de la un grup de investitori americani.



Start-up-ul UiPath, specializat în dezvoltarea de soluţii pentru auto­matizarea proceselor in­terne ale unei companii cu aju­torul roboticii, a obţinut recent o finanţare de 120 milioane dolari care a pro­pul­sat compania la o evaluare de peste un miliard de dolari, conform portalului Techcrunch, care citează surse apropiate tranzacţiei.

„UiPath a luat o finanţare serie B de 120 de milioane de dolari, rundă care îi cata­pultea­ză evaluarea peste 1 miliard de dolari“, conform portalului. Astfel, UiPath a devenit pri­mul „unicorn“ al industriei locale de IT, fiind singurul start-up local de tehnologie care a reuşit să ajungă la o evaluare de un milion de do­lari în decurs de doar trei ani de la înfiinţare.

„Catapultare este cuvântul-cheie aici: com­pania a luat ultima finanţare în aprilie 2017, în valoare de aproximativ 30 milioane dolari, care a evaluat compania fondată în Bucureşti România, acum cu sediul central la New York, la 109 milioane de dolari. Cu alte cuvinte, valoarea companiei a crescut de 10 ori“, notează portalul.