Raiffeisen Bank a introdus autorizarea plăţilor din aplicaţia de mobil cu amprentă sau recunoaştere facială

Autor: Roxana Rosu 20.02.2018

Clienţii Raiffeisen Bank pot autoriza plăţile pe aplicaţia de mobile banking prin amprentă, atât pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, cat si pentru cele pe iOS, iar pentru utilizatorii iPhone X autorizarea se poate face cu Face ID.

Clientii Raiffeisen Bank vor avea posibilitatea sa faca mai multe tranzactii in limita a 10.000 lei/zi, iar pentru confirmare va fi suficienta scanarea amprentei sau a fetei.

“Avem peste 470.000 de useri activi in aplicatiile noastre de online banking si, datorita feedback-ului primit de la ei, reusim sa imbunatatim mereu serviciile noastre digitale. In 2016, ne-am ascultat clientii si am creat primul widget prin care iti puteai verifica soldul instant, fara logare. In 2017, deja se puteau loga cu amprenta sau Face ID. Astazi, pot face o plata prin atingerea telefonului sau prin scanarea fetei, iar anul acesta vom lansa o aplicatie care va permite autorizarea 100% online, indiferent de sumele tranzactionate sau de tipul de platforma folosita: internet sau mobile banking”, spune Florin Boldescu, Head of Digital Banking.

Pentru a activa optiunile de autorizare a platilor prin amprenta sau Face ID, clienţii trebuie să actualizeze aplicatia Smart Mobile şi să accepte setarilor automate, dupa logare.

Raiffeisen Bank are peste 2 milioane de clienti persoane fizice, ia platformele digitale sunt folosite de 470.000 de clienţi.