Renumitul actor Jim Carrey îndeamnă utilizatorii să-şi închidă conturile de Facebook

Autor: Răzvan Botea 11.02.2018

Actorul de la Hollywood Jim Carrey îndeamnă utilizatorii să-şi şteargă conturile de Facebook, prin aceasta încercând să lupte contra fenomenului fake-news, scrie Associated Press.

Starul din ”Ace Ventura” sau „ Masca” a spus marţi pe Twitter că renunţă la contul său de Facebook şi îşi şterge pagina deoarece gigantul din social media a profitat de intervenţia Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, împrăştiind ştiri false cu origini ruseşti şi nu face eforturi pentru a opri fenomenul.

Jim Carrey a mai încurajat şi alţi investitori sau utilizatori să-i urmeze exemplul. Şi-a terminat postarea pe twitter prin hashtag-ul ”unfriendfacebook” (şterge-l pe Facebook de la prieteni - n.red).

„Renunţ la contul meu de Facebook şi îmi şterg pagina deoarece Facebook a profitat de intervenţia Rusiei în alegerile noastre şi încă nu face nimic pentru a opri asta. Încurajez toţi investitorii care ţin la viitorul nostru să facă la fel”, a scris actorul Jim Carrey pe Twitter.

Facebook nu a răspuns postării de pe Twitter a actorului american, însă fondatorul şi directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a spus în mai multe rânduri că lupta contra fenomenului de dezinformare este printre priorităţile de top ale companiei.