Avocaţii PeliFilip au asistat Ministerul Finanţelor Publice în emisiunea de euroobligaţiuni de 2 mld.euro

Autor: Roxana Rosu 05.02.2018

Echipa PeliFilip, alături de casa de avocatură Linklaters, a asistat Ministerul Finanţelor Publice într-o emisiunea de euroobligaţiuni de 2 miliarde de euro în două tranşe, derulată săptămâna trecută.

Prima tranşă de euroobligaţiuni este în valoare de 750 de milioane de euro, cu o maturitate de 12 ani şi un cupon de 2,50%, iar cea de-a doua tranşă este în valoare de 1,25 miliarde de euro, cu o maturitate de 20 de ani şi cupon de 3,375%.

„Ultima emisiune pe piaţa externă a fost un succes al României. Participarea diversificată, atât instituţională cât şi geografică a bazei de investitori, reconfirmă încrederea de care se bucură pe plan extern România. Ne face plăcere să ne implicăm în proiecte de o asemenea anvergură alături de Ministerul Finanţelor Publice”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip.

Oferta a atras investitori din 28 de ţări, cererea totală cumulând peste 5,3 miliarde euro provenind din aproximativ 300 ordine de subscriere din partea investitorilor, cererea finală la nivelul preţului stabilit ridicându-se la peste 4 miliarde euro (1,7 miliarde euro pentru tranşa de 12 ani şi 2,4 miliarde euro pentru tranşa de 20 de ani).

Echipa Peli Filip care a asistat Ministerul Finanţelor Publice în acest proiect a fost coordonată de Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip, alături de Monica Stătescu, avocat senior şi Andreea Bănică, avocat colaborator.