Florian Niţu, casa de avocatură Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii: Urmează tranzacţiile de 1 mld. euro. România este ceea ce investitorii numesc „low tax jurisdiction“

Autor: Cristina Roşca 26.01.2018

♦ Piaţa de fuziuni şi achiziţii a avut anul trecut o valoare totală de 4-4,6 miliarde de euro, conform estimărilor companiei de audit şi consultanţă Deloitte ♦ Cea mai importantă mutare a venit din energie şi a avut o valoare de 401 milioane de euro.



Avocatul Florian Niţu, ma­naging partner al casei de avocatură Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii, afirmă că sunt mai mulţi jucători globali, strategici sau fi­nan­ciar-institu­ţio­nali care se uită la opor­tu­nităţi în România sau care, cel putin indirect, au făcut recent sau sunt în curs să facă achiziţii, să lanseze proiecte.

Perioada 2015-2017 a fost una dintre cele mai bune pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii din România. Creşterea consumului pe de-o parte şi a economiei în ansamblul său au făcut ca investitorii – strategici şi financiari – să îşi întoarcă privirea către România.