Patronatul Serviciilor de Securitate se revoltă împotriva amenzilor de 23 milioane de lei date de Consiliului Concurenţei

Autor: Mediafax 22.01.2018

Patronatul Serviciilor de Securitate (PSS) consideră investigaţia Consiliului Concurenţei „atât incorectă cât şi injustă, fiind bazată pe o interpretare eronată a legislaţiei incidente în materie”, susţine organizaţia. 

Consiliul Concurenţei anunţase, joi, că a sancţionat cu amenzi de 23,422 milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro) 33 de companii şi  4 asociaţii de pe piaţa serviciilor de pază „pentru fixarea preţului minim, respectiv facilitarea fixării preţului minim”.

Membrii asociaţiilor „s-au înţeles să stabilească un preţ minim pentru servicii de pază pe tariful orar. Companiile au pretins că înţelegerea a avut loc din cauza că unii operatori de pe această piaţă practicau un preţ mai mic chiar decât preţul rezultat, având în vedere doar cheltuielile minime legale obligatorii”, a precizat, într-un comunicat, Consiliul Concurenţei.

Drept urmare, „PSS îşi rezervă dreptul de a contesta decizia Consiliului Concurenţei, atât prin uzitarea pârghiilor procedurale din legislaţia românească, cât şi la forurile europene”, menţionează, în replică, Patronatul Serviciilor de Securitate.