Electrica alege un nou board şi votează cumpărarea filialelor de la Fondul Proprietatea

Autor: Dan Grigore Ivan 27.10.2017

Acţionarii Electrica (EL), societate deţinută în proporţie de 48,78% de statul român, au aprobat achiziţionarea participaţilor deţinute de Fondul Proprietatea (FP) în cadrul filalelor Electrica, într-o tranzacţie totală în valoare de 752 mil. lei (164 mil. euro). De asemenea, acţionarii au votat un nou board, format din: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Buşu, Doina Elena Dascălu, Gicu Iorga, Pedro Mielgo Alvarez, Willem Jan Antoon, Henri Schoeber şi Bogdan George Iliescu.

Capitalizarea bursieră a Electrica (EL) este de 4,49 mld. lei (980 mil. euro), iar de la începutul acestui an s-au realizat tranzacţii totale în valoare de 504 mil. lei, ce au antrenat o depreciere de 1,22% a valorii de piaţă, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei locale, a crescut în 2017 cu aproximativ 11%.

Electrica (EL) s-a listat pe bursa locală în 2014, în urma unei oferte publice iniţiale de 2 mld. lei, prin care statul român a înstrăinat 51% din companie. Banii proveniţi din procesul de listare sunt în conturile Electrica, fiind astfel una dintre puţinele companii din România care stau pe un munte de cash.