Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi: Piaţa farma românească începe să devină aglomerată. „Putem să fim un bun parte­ner pentru proiectele italienilor în aceas­tă piaţă. În rest, e complicat să spui că poţi să mergi prin ei în piaţa din Italia.“

Autor: Georgiana Mihalache 16.10.2017

Ioan Nani, directorul general al Antibio­tice Iaşi, unul din principalii producători lo­cali de medicamente, spune că firmele italiene din industria farma vor să vină în Ro­mânia pentru a investi, însă este important ca in­teresele companiilor din cele două ţări să nu se suprapună.

El a fost prezent la o întâlnire la Amba­sa­da Italiei la Bucureşti acolo unde s-au reunit re­­pre­zentanţii mai multor societăţi ita­liene din in­dustria farmaceutică şi cosme­ti­că pentru a dis­cuta cu şefii companiilor ro­mâneşti din in­dus­­tria de profil în vederea unor posibile colaborări. „Deocamdată am schimbat câte­va impresii. E greu de precizat o concluzie, fie­care dintre ei au diferite interese şi se pot su­prapune cu interesele noas­tre, dar venind la asemenea întâl­niri poţi să stabileşti anumite pro­iecte de colaborare mai ales pe portofoliu, pe dezvoltare, cercetare, co-mar­ke­ting pe diferite pieţe“, a spus pentru ZF Ioan Nani, direc­to­rul general al companiei Antibiotice.