Toate conturile Yahoo au fost compromise în urma atacului cibernetic din 2013

Autori: Andrei Ionascu , Mediafax 04.10.2017

Anterior, compania estimase că breşa de securitate a afectat aproximativ un miliard de conturi, reprezentând cel mai sever atac cibernetic din istorie.

Potrivit comunicatului Yahoo, hackerii nu au intrat în posesia unor parole pentru alte conturi, a unor date privind carduri de credit sau a unor informaţii despre conturi bancare.

"În urma unei investigaţii, cu ajutorul unor experţi criminalişti din exterior, [credem] că toate conturile utilizatorilor Yahoo au fost afectate de furtul de informaţii din august 2013", a precizat Suzanne Philion, un purtător de cuvânt al companiei.

Compania fondată în statul american California şi deţinută în prezent de Verizon Communications a mai anunţat că va trimite notificări prin e-mail către conturile utilizatorilor care nu au fost informaţi în 2016. În plus, Yahoo va solicita modificarea parolelor şi va invalida întrebările şi răspunsurilede securitate necriptate.

Pentru a pune situaţia în perspectivă, Yahoo are mai mulţi utilizatori decât platformele de socializare Facebook, Instagram şi Twitter la un loc.