Dezastru pentru cea mai mare bancă germană: Fitch a retrogradat ratingul Deutsche Bank, care se îndreaptă spre o scădere anuală

Autor: Ştefan Stan 29.09.2017

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a primit încă o retrogradare de rating din partea Fitch, în condiţiile în care se luptă să treacă prin într-o restructurare strategică dificilă, scrie Bloomberg.

Ratingul băncii germane a fost redus la BBBĂ, de la A-, în condiţiile în care perspectivele au fost stabilite drept stabile, a anunţat Fitch joi. Creditorul va avea nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a-şi atinge ţintele de venituri, a anunţat compania de rating.

”Nu mai aşteptăm ca veniturile să demonstreze semne clare de revenire anul acesta, şi credem că restructurări ulterioare vor fi necesare pentru a reduce costurile, ceea ce va eroda profiturile”, a spus un analist Fitch.

John Cryan, şeful Deutsche, a anunţat a treia restructurare a creditorului din Frankfurt, în ultimii trei ani, spunând că vrea să restaureze modelul de creştere prin pivotarea celei mai mari bănci de investiţii europene către clienţii corporate. Deutsche Bank a avut cele mai slabe venituri trimestriale din ultimii trei ani şi jumătate în T2 şi a anunţat că veniturile operaţionale ar putea scădea anul acesta.