O carieră explozivă: Copilul din celebra reclamă ”Zboară puiule, zboară!” a ajuns în echipa de Cupa Davis a României la tenis

Ziarul Financiar 06.09.2017

Federaţia Română de Tenis a anunţat componenţa echipei de Cupa Davis care va reprezenta România la Wels, în meciul din deplasare cu Austria (15-17 septembrie), contând pentru primul tur al play-offului de menţinere în Grupa I, zona Europa/Africa. Alături de cei patru titulari, Dragoş Dima, Nicolae Frunză, Bogdan Borza şi Horia Tecău, va face deplasarea şi un jucător-surpriză. La nici 16 ani, Filip Cristian Jianu va fi prezent în premieră alături de echipa de Cupa Davis. În luna iulie a acestui an, tenismanul de la Dinamo a fost cel mai tânăr jucător din clasamentul mondial ATP (locul 1523). Povestea lui este una interesantă, cuminte şi promiţătoare.

Vedetă la numai 4 ani, într-o reclamă TV

Filip a fost vedetă înainte de a merge la şcoală. La 4 ani şi jumătate a apărut într-o reclamă tv care a rămas celebră prin replica ”Zboară puiule, zboară!”.Povestea reclamei este extrem de interesantă. La casting a fost selectat un grup de copii mai mari de vârstă, dar regizorul, un olandez, l-a ochit imediat pe micuţul cu părul blond şi ochi albaştri, care se afla acolo întâmplător. Au urmat filmări de noapte şi o prestaţie mult peste nivelul vârstei. Atunci a câştigat primii bani din carieră.

Anii au trecut, iar puiuţul de atunci s-a transformat într-un vultur. Adolescentul a prins aripi puternice şi vrea să zboare sus. Îi plac provocările, se hrăneşte cu victorii şi vise frumoase, dar mai presus de orice a ajuns, la 15 ani şi 9 luni, cel mai tânăr jucător din clasamentul mondial al tenisului profesionist, conform ierarhiei ATP din luna iulie 2017.

Citiţi articolul integral pe Prosport.ro