Hotelul lui Niculae din Venus, grad de ocupare de 70% în iulie. „Vremea nu ne-a ajutat, sper să recuperăm în august“

Autor: Mirabela Tiron 01.08.2017

Hotelul de cinci stele Inter din Ve­nus, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae şi redeschis în 2013 după in­ves­ti­ţii de 10 milioane euro, a operat cu un grad mediu de ocupare de 70% în iulie, fa­ţă de peste 90% în luna similară a anului anterior.

„Vremea nu ne-a ajutat, în prezent avem 70% din camere rezervate pentru au­gust, sper să depăşim acest nivel şi să avem vreme bună ca să nu anuleze turiş­tii rezervările“, a spus Gabriel Cazan, di­rec­torul general al hotelului.

Amplasat chiar în apropiere de plajă, hotelul ope­rea­ză 90 de camere, un centru de con­fe­rin­ţe cu trei săli, cu o capacitate de 120 de persoane şi un restaurant. Hotelul este deschis din mai până la finalul lunii sep­tembrie şi are venituri de sub un mi­lion de euro anual.

„Este greu să găsim angajaţi sezo­nieri, îi angajăm din aprilie, dar deşi nu avem venituri trebuie să acoperim chel­tu­ielile. Doar în iulie şi august avem serii de turişti pe şapte-opt zile, clienţii noştri sunt familiile cu copii din toată ţara şi din afara ţării. Preţul unui sejur este de sub o mie de euro.“