Marea răzgândire de la Start-Up Nation: sesiunea de înscriere se încheie astăzi la ora 20.00 deşi fusese anunţată o prelungire până la 28 iulie

Autor: Iulian Anghel 14.07.2017
- Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanţare de 1,7 miliarde de lei, care poate asigura suportul activităţii a 10.000 de noi firme înfiinţate după 31 ianuarie 2017 (40.0000 de euro finanţare pentru un proiect).

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a anunţat ieri că în actuala sesiune de înscriere în Programul Start-Up Nation – programul prin care IMM-uri pot primi finanţare nerambursabilă de 40.000 de euro – se încheie vineri 14 iulie la ora 20.00, o pelungire cu doar patru ore faţă de programul anunţat iniţial şi nu de două săptămâni, cum anunţase miercuri ministrul de resort Ilan Laufer. „Până astăzi (ieri - n. red.) au fost depuse aproximativ 9.000 de planuri de afaceri. Există însă un mare număr de potenţiali candidaţi care nu şi-au putut finaliza procedura de înscriere, urmare a faptului că n-au reuşit să-şi înfiinţeze în timp util noile firme (condiţie obligatorie a programului) dată fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, a anunţat ieri Ministerul pentru Mediul de Afaceri. Instituţia a mai precizat că Programul Start-Up Nation va avea o sesiune supli­mentară, în acest an, în limita resursei finan­ciare rămase neconsumate după evaluarea dosarelor înscrise în actuala etapă. Programul poate finanţa 10.000 de mici afaceri anual. Miercuri ministrul Ilan Laufer anunţase, pe pagina sa de Facebook că termenul-limită pentru înscrierea în programul Start-up Nation va fi prelungit până la data de 28 iulie 2017 pentru ca toţi cei care doresc să se poată înscrie.