Un parc industrial nou din Oradea a atras investiţii de 15 milioane de euro de la opt companii

Autor: Simona Tatu 11.07.2017

Parcul industrial Eurobusiness III din Oradea, care va deveni operaţional la sfârşitul anului, a atras investiţii totale de 15 milioane de euro de la opt com­pa­nii care vor crea 225 de locuri de muncă în judeţul Bihor. Până acum, în infra­struc­tura parcului primăria a investit deja 4,4 milioane de lei (1 mil. euro), urmând a mai investi şi pentru realiza­rea de lucrări de infrastructură rutieră.

Parcul industrial Eurobusiness III se află în afara oraşului Oradea, în apro­pie­rea drumului industrial care face legă­tura cu E60, ce leagă Oradea de Vama Borş, la intrarea din Ungaria. 

Terenul pe care este amplasat parcul este deţinut de municipalitatea Ora­dea. Primăria a mai dezvoltat alte două parcuri industriale, unul dintre ele fiind cofinanţat cu fonduri europene.

„În acest moment, în Parcul indus­tri­al III din Oradea există opt companii care şi-au asumat investiţii în valoare totală de 15 milioane de euro şi crearea a 225 de locuri de muncă. Domeniile în care activează aceste companii sunt pro­duc­ţia de încălţăminte, logistică, trans­port, comerţ cu lubrifianţi şi piese auto“, a spus Kovacs Laszlo, directorul general al Parcului industrial Eurobusiness III.