Metropolitan Hospital, controlat de familia Oprescu, a intrat în insolvenţă, cu datorii de 27 de milioane de lei

Autor: Georgiana Mihalache 04.07.2017

Metropolitan Hospital, spitalul controlat de familia fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu, cu afaceri de 20 de milioane de lei anul trecut, a intrat în insolvenţă potrivit deciziei Tribu­nalului Bucureşti, iar administrator judiciar a fost numită firma Intercom Management.

Datele Ministerului de Finanţe arată că anul trecut afacerile spitalului privat s-au dublat, de la 9,5 milioane de lei în 2015, la 20 de milioane de lei, însă pierderile companiei au ajuns la 7,8 milioane de lei. Şi datoriile Metropolitan Hospital s-au dublat în ultimul an, până la 27 de milioane de lei, mai arată datele de la Finanţe. Compania a avut anul trecut 85 de angajaţi.

Termenul pentru înregistrarea declaraţiilor de creanţă este 7 august, iar la începutul lunii septembrie va avea loc prima şedinţă a adunării creditorilor.

Metropolitan Hospital a fost deschis în 2014 şi este controlat indirect de familia fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu. Recent, ZF a scris despre în­chi­derea maternităţii din cadrul spita­lului, o linie de business importantă, iar unele surse din piaţă vorbeau despre închiderea unităţii spitaliceşti.