Vasile Armenean ia în calcul vânzarea unei părţi din Betty Ice. “Am pri­mit mai multe oferte, dar nu ne­apă­rat oferte de vânzare, ci chiar de fuziune sau de a cumpăra noi o companie.”

Autor: Mădălina Dediu Panaete 06.06.2017

Vasile Armenean, antrepre­no­rul care deţine producătorul de în­ghe­ţată Betty Ice, ia în calcul vân­zarea unei părţi din compania pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de do­uă decenii şi pe care a dus-o la afa­ceri de 28 mil. euro.

„Acum facem o evalua­re a com­pa­niei. La fel ca şi în 2006-2007, am pri­mit mai multe oferte, dar nu ne­apă­rat oferte de vânzare ( a com­paniei - n.red.), ci chiar de fuziune sau de a cumpăra noi o companie. Şi de aici a plecat totul. Nu ne­go­ciem deo­ca­m­dată cu ni­meni nicio tranzacţie, dar nu excludem nimic“, a de­clarat pen­tru ZF Vasile Arme­nean, pro­prie­tarul Betty Ice, o com­panie cu afa­ceri de

28 mil. euro anul trecut. El spune însă că vânzarea inte­grală a com­paniei este pusă pe ultimul loc.

O eventuală vânzare a Betty Ice din Suceava ar fi a doua tranzacţie de pe piaţa îngheţatei din ultimii ani, după cea în care familia Istrate din Alba a vândut pachetul ma­jo­­ritar al pro­ducătorului Alpin 57Lux că­tre grupul leto­nian Food Union.

Pe piaţă mai activează şi alţi producători români precum Top Gel Prod din Dolj, com­­pa­nie controlată de an­tre­pre­no­rul Petre Popa, dar şi Kubo Ice Cream, care este în insol­venţă. Piaţa în­ghe­ţatei este evaluată la 150 mil. euro, iar cei mai mari jucă­tori sunt Unilever şi Nestlé.