Se deschide un nou pol. Grupul britanic Endava vrea să umple centrul Capitalei de softişti şi programatori

Autor: Bogdan Alecu 31.05.2017

Compania de software şi servicii IT Endava este în discuţii avansate cu cei de la Day Group pentru a închiria 4.000 mp de birouri în clădirea Day Tower de pe B-dul Unirii, din apropierea Tribunalui Bucureşti. Endava ar deveni astfel chiriaşul-ancoră al grecilor. Dimitrios Mourkakos, managing partner, business development şi operaţiuni în cadrul Day Group, nu a dorit să comenteze această informaţie.

Noile birouri vor veni ca o extindere a celor deja exis­ten­te din proiectul AFI Park, unde compania are deja închi­ria­tă o suprafaţă de 6.000 mp. Compania de IT avea la fina­lul anu­lui trecut circa 1.800 de angajaţi în Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Peste un sfert din clă­dirile de birouri din Bucureşti sunt ocu­­pate de angajaţi care lu­crea­­ză în sectorul IT&C, care a de­­venit în ultimii cinci ani „moto­rul“ economic al Capitalei.

Potrivit datelor Colliers, an­gajaţii din IT&C ocupă o su­pra­faţă de birouri de aproa­pe 540.000 mp, dintr-un total de circa 2,1 mil. mp, un indi­ca­tor care arată pentru prima dată cât de importantă a devenit această industrie.

În trei dintre cele mai importante cinci zone de business din Capitală, companiile din IT&C au închiriat birouri de peste 100.000 mp pentru a le oferi angajaţilor acces rapid cu metroul la locul de muncă. Zona dominată clar de informaticieni este cea de centru şi centru-vest, din apropierea Politehnicii, precum birourile AFI Park sau cele din proiectul West Gate.