Acţiunile Digi, supraevaluate? Dacă acţiunea Digi ar fi 47 de lei, la mijlocul intervalului de preţ, ar fi puternic supraevaluată faţă de companii similare, susţin analiştii

Autor: Liviu Popescu 05.05.2017
Analiştii de la Tradeville au ana­lizat 15 companii listate din Eu­ropa care activează în sectorul teleco­municaţii şi au presupus că dacă oferta de vânzare de acţiuni Digi (RCS&RDS) se încheie la 47 de lei pe acţiune, adică mijlocul intervalului de preţ 38-56 de lei, atunci acţiunile ar fi puternic su­pra­eva­luate faţă de media com­pa­niilor comparabile la nivelul multiplilor P/B si P/E.
„Acest lucru este de aşteptat având în vedere gradul ridicat de înda­torare a Digi Communi­ca­tions şi costurile ridicate cu do­bân­zile şi deprecierea mare a acti­velor fixe, care îi afectează profi­ta­bi­li­ta­tea”, scriu analiştii de la Tradeville într-un raport văzut de ZF. Ei adaugă că Digi are un grad de înda­torare „foarte mare”, raportul activelor totale asupra capitalu­rilor proprii fiind de 29 la finele anului trecut, de circa trei ori mai mare faţă de 31 decembrie 2015. "Totusi, indicatorii EV/Vanzari si EV/EBITDA (calculati pe baza datoriilor financiare nete) indica o subevaluare fata de media sectorului, ceea ce pentru noi sugereaza ca principala provocare pentru companie nu este cresterea veniturilor, ci reducerea indatorarii".