Românii cu vize SUA pot călători în Canada doar în baza unei autorizaţii electronice, de la 1 mai

Ziarul Financiar 01.05.2017

"De la data de 1 mai 2017, cetăţenii români şi bulgari vor putea să călătorească în Canada sau să tranziteze în baza Autorizaţiei Electronice de Călătorie ( Electronic Travel Authorization), în loc de viză dacă: au avut în ultimii zece ani o viză pentru a vizita Canada sau dacă au o viză tip nonimigrant SUA valabilă. De asemenea, Guvernul Canadei a anunţat că intenţionează ca de la 1 decembrie 2017 să ridice vizele pentru cetăţenii români şi bulgari", a transmis, pe 14 aprilie, reprezentanţa diplomatică canadiană, într-un comunicat de presă.

Pe 15 februarie, Parlamentul European a aprobat Acordul Economic şi Comercial Complet (CETA) între Uniunea Europeană şi Canada, pentru a intra în vigoare, acesta trebuind aprobat de zeci de camere parlamentare regionale, naţionale şi federale.În contextul semnării Tratatului CETA, România a negociat un acord bilateral cu Canada care va permite eliminarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii români.

Canada intenţionează să elimine regimul de vize pentru cetăţenii români şi bulgari începând cu 1 decembrie 2017, declara în noiembrie 2016 şi ministrul canadian al Imigraţiei, John McCallum.