Compania de plăţi Moneycorp, condusă de fostul şef al Băncii Carpatica şi RBS, a convins 120 de clienţi companii să-i folosească serviciile şi vrea dublare în 2017

Autor: Anelis Baciu 01.05.2017

Moneycorp, sucursala locală a companiei britanice cu acelaşi nume specializată în plăţi internaţionale şi schimburi valutare, a convins 120 de companii să-i foloseas­că serviciile din luna no­iembrie a anului tre­cut (moment în care a început efectiv activitatea) şi până în prezent. Moneycorp vrea însă să-şi dubleze numărul de clienţi până la finalul acestui an.

„Moneycorp este un jucător nou în piaţă, competitiv. Noi concurăm cu băn­cile pe segmentul schimburilor va­lutare şi plăţilor internaţionale des­ti­nate companiilor. Ne-am focusat doar pe un anumit segment pentru că filoso­fia noastră este că nu poţi să fii foarte bun la toate. Am întâlnit persoane care ne-au întrebat de ce am mai deschis o su­cursală în România în condiţiile în care plăţile sunt digitalizate pe o plat­for­mă. Am deschis sucursala deoarece cre­dem că trebuie să ai cei mai buni oa­meni din piaţă pentru a avea succes, nu doar platforma“, a afirmat într-un inter­viu pentru ZF Johan Gabriels, bel­gia­nul care conduce Moneycorp România.