Headhunterii din companii: O recomandare internă poate aduce un bonus de până la 1.300 de euro

Autor: Mihaela Pascari 27.04.2017

Deficitul mare de candidaţi de pe piaţa muncii şi nevoia companiilor de noi angajaţi au impulsionat angajatorii să transforme propriii an­ga­jaţi într-un fel de head­hunteri, care „vâ­nea­ză“ candidaţi care să le de­vi­nă colegi, în schim­bul unor sume im­por­tante de bani.

Unul dintre anga­ja­to­rii care oferă bonusuri con­sistente angajaţilor ca­re reuşesc să recoman­de prieteni sau cunoş­tin­ţe care ulterior sunt an­gajaţi în companie este fir­ma de audit şi consul­tan­ţă fis­ca­lă KPMG România.

„KPMG recompensează reco­man­dă­rile interne în funcţie de poziţia pe ca­re viitorul angajat urmează să o ocu­pe, iar sumele pot să ajungă până la 1.300 de euro“, a spus Mădălina Racoviţan, partner, Head of People Services în cadrul KPMG România.

Printre avantajele recrutării pe ba­ză de recomandări pen­tru angajator se află şi extinderea bazei de can­didaţi, dar şi feedback-ul instant pri­mit de la an­gajatul care face re­comandarea.

„Recomandarea in­ter­nă poate fi folosită cu suc­ces şi pentru poziţiile high experience, mai ales aco­lo unde este nevoie de cunoştinţe şi expertiză foar­te specifice, unde nu­mărul experţilor pe piaţa muncii este foarte limitat şi, în general, competiţia este acerbă“, a mai spus Racoviţan.