Lia Olguţa Vasilescu: Legea salarizării se depune peste o oră, încă se strâng semnături. Au mai fost făcute modificări, dar nu de substanţă.

Autor: Gabriel Pecheanu 24.04.2017

”Încă se strâng (semnături - n.r.). Nu m-a interesat foarte tare, pentru că peste o oră, din câte ştiu, se depune legea. (...) Au mai fost făcute modificări, dar nu de substanţă. Ne-au venit câteva zeci de amendamente de la parlamentari. Ne-am mai uitat peste ele, la unele am considerat că nu modifică substanţa legii şi atunci putem să le facem, dar nu sunt de esenţă, adică nu modifică esenţa legii”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a precizat că, la nivel de coeficienţi, nu au fost operate modificări.

”Există un algoritm foarte clar de calcul. M-am uitat şi eu la foarte multe dintre lucrurile pe care le-au reproşat în dezbaterea publică. Mi-am dat seama că nici măcar nu au citit legea şi probabil când va veni în Parlament şi vor avea ocazia să o dezbată vor fi obligaţi să o şi citească”, a răspuns ministrul Muncii reproşurilor liberalilor, potrivit cărora nu există prevăzut un algoritm clar de calcul al salariului minim.