Brokerii le spun clienţilor să îşi pregătească banii. Febră pe bursă pentru cea mai aşteptată listare a deceniului: RCS&RDS (Digi)

Autor: Dan Grigore Ivan 24.04.2017

Brokerii şi-au anunţat clienţii să pregătească banii pentru o listare rapidă, iar volumul tranzacţiilor a coborât la jumătate faţă de primele trei luni ale anului.

Valoarea medie zilnică de tran­zac­ţionare la bursă de săptă­mâ­na trecută a fost de 21,4 mil. lei, la jumătate faţă de media din acest an, iar unii brokeri spun că ru­lajele în scă­de­re sunt ca­uzate de fe­bra lis­tării RCS&RDS, cea mai aşteptată lis­tare a dece­niului.

„Cred că in­ves­titorii au înce­put deja să strân­gă bani pentru listarea ac­ţionarului RCS&RDS. Apatia din ultima săptă­mâ­nă nu este doar consecinţa sărbătorilor de Paşti, ci şi a faptului că investi­torii îşi păstrează cash-ul dis­po­ni­bil pentru a subscrie în cadrul ofertei Digi“, consideră Simion Tihon, broker la com­pa­nia Prime Transaction. De exemplu, în săp­tă­mâna în care RCS şi-a anunţat intenţia de vân­zare a 25% din companie, adică pe 11 apri­lie, rulajele medii zilnice la BVB au însumat 18 mil. lei, ba chiar vineri, pe 14 aprilie, a fost atins mi­nimul ultimilor şapte ani, respectiv 2,5 mil. lei.