Un grup italian produce pantofi pentru copii în patru fabrici cu 1.000 de salariaţi

Autor: Cristina Roşca 11.04.2017

Grupul italian Melania, o afacere de familie fondată acum circa 50 de ani, produce în patru fabrici din România în­­căl­ţăminte pentru copii pe care o vinde apoi în întreaga lume.

Operaţiunile din România ale italienilor sunt ad­minis­tra­te prin intermediul companiei Melania New, controlată de Fundaţia Familia Gironacci (51%) şi de Graziela Cic­co­ni (49%), potrivit datelor ZF. Familia Gironacci este cea care, potrivit datelor existente, controlează grupul italian.

Compania Melania New a terminat anul 2015, ultimul pen­­tru care există date, cu peste 1.000 de sala­riaţi şi afaceri de aproape 84 mil. lei, în scădere uşoară faţă de anul anterior.

Melania New din Aleşd, ju­deţul Bihor, este al patrulea an­ga­jator din judeţ după Faist Meka­tronic, Ara Shoes şi PGS Sofa & CO, potrivit da­te­lor Con­siliului Judeţean Bihor transmise la o so­li­citare a ZF privind dez­vol­tarea eco­no­miilor locale.

„În contextul în care în anii ‘80 şi ‘90 businessul a con­ti­nuat să crească, compania a de­cis să dezvolte producţia la ni­vel euro­pean, mai exact în Ro­mânia. Astăzi, compania deţine patru facilităţi de producţie, toate în România (...)“, spun repre­zentanţii companiei pe site-ul propriu.