Pharmnet Plus Bucureşti face 50 milioane euro din distribuţia de medicamente cu 20 de angajaţi

Autor: Georgiana Mihalache 29.03.2017

Distribuitorul de medicamente Pharmnet Plus din Bucu­reşti, controlat de Bogdan Pavel, a realizat afaceri de peste 50 de milioane de euro anul trecut, potrivit repre­zen­tan­ţilor companiei, cu 50% mai mult decât în anul precedent.

Pharmnet Plus este, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la INS, al treilea cel mai mare exportator din indus­tria farmaceutică locală, după o repre­zentanţă a grupului Actavis şi după Me­diplus, compania de distri­buţie din grupul A&D Pharma.

Exporturile de medi­ca­mente s-au ridicat anul trecut la 725 de milioane de euro.

„Fenomenul reexportului este mult mai mic ca anvergură şi valoare decât tot scandalul care a avut scopul de a introduce nişte măsuri ilegale de limitare şi de îngreunare a exportului. Fenomenul este legal, se întâmplă de zece ani“, au explicat pentru ZF reprezentanţii compa­niei, care în 2015 avea un număr mediu de 19 angajaţi.

Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, businessul Pharm­net a crescut de la 10 milioane de lei în 2010 la 148 de milioane de lei în 2015, iar creşterea s-a bazat pe mărirea numărului de clienţi şi furnizori, potrivit informaţiilor reprezentanţilor companiei.