Producătorul de seminţe Agrosel din judeţul Cluj are un buget de investiţii de 1,5 mil. euro

Autor: Roana Rotaru 29.03.2017
Producătorul de seminţe Agro­sel, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, controlat de antreprenori locali, şi-a pla­nificat inves­tiţii de 1,5 mil. euro anul acesta, din ca­pital propriu, pentru cons­truirea unui nou depozit, pentru dublarea suprafeţei de solarii la 5.600 mp, dar şi pentru a deschide un nou laborator de cercetare-dezvoltare.
 
„Agrosel face investiţii de peste 1,5 milioane de euro într-un nou depozit cu o suprafaţă de 4.800 de metri pătraţi, cu finalizare în luna iunie 2017, şi în activitatea de cercetare. Prin această investiţie se dublează suprafeţele de solarii, asigurându-se un sistem nou de încălzire, un sistem de irigare şi fertilizare automată şi un laborator nou”, arată datele companiei.
 
Agrosel produce seminţe de legume profe­sionale pentru marii legumi­cul­tori, iar pe segmentul de home-gar­dening este prezent pe piaţă şi cu seminţe sau bulbi de flori, pe lângă seminţele de legume.
 
În 2016, segmentul de seminţe profesionale a avut o creştere de 47% faţă de anul precedent, cele mai vândute seminţe fiind cele de ardei şi cele de varză, potrivit reprezentanţilor com­paniei.  „Direcţia noastră strategică pe termen lung nu se abate de la com­petenţa de bază a companiei: cercetare-ameliorare şi creşterea accelerată în segmentul de seminţe profesionale. (...) Vizăm şi creşterea exporturilor”, a spus Széll Levente, directorul general al Agrosel.