Farmaciile Sensiblu merg în zona rurală şi atacă piaţa farmaciilor mici independente

Autor: Georgiana Mihalache 09.03.2017
Sensiblu, al doilea jucător din piaţa farmaceutică după Catena, merge spre zona rurală, acolo unde piaţa este dominată de farmaciile independente, şi înfiinţează o farmacie într-o localitate din judeţul Argeş, la aproximativ cinci kilometri de Piteşti.

Anul trecut, Ministerul Sănătăţii, au­to­ritatea care acordă autorizaţia de func­ţionare a farmaciilor, a primit 173 de cereri de înfiinţare pentru zona rurală, iar dintre cei mai mari cinci jucă­tori, doar Ropharma, afacere controlată de Mihai Miron, a solicitat aprobarea pentru înfiinţarea unei farmacii într-un sat din judeţul Bacău. Şase dintre cererile înregistrate de Ministerul Sănătăţii vizau înfiinţarea de farmacii cu circuit închis, în cadrul spitalelor.

La începutul anului, în ianuarie, au fost 11 cereri de înfiinţare de farmacii, potrivit celor mai recente date.

Legea farmaciei stabileşte limitele de înfiinţare a farmaciilor în mediul urban pe criteriu demografic, în funcţie de numărul de locuitori. Astfel, în Bucureşti este prevăzută o farmacie la 3.000 de locuitori, în oraşele reşedinţă de judeţ, o farmacie la 3.500 de locuitori, iar în restul oraşelor trebuie să existe o farmacie la 4.000 de locuitori.