​Guvernul a stabilit numărul de paturi pentru care serviciile medicale vor fi decontate

Autor: Georgiana Mihalache 08.03.2017

Numărul de paturi din reţelele publice şi private din România pentru care casele de asigurări de sănătate pot deconta servicii medicale spitaliceşti în perioada 2017-2019 este de 119.579 de paturi, la acelaşi nivel de până acum, potrivit deciziei Guvernului.

Potrivit INS, la nivelul anului 2015 numărul de paturi din unităţile sanitare publice a fost de peste 125.000 de paturi, în timp ce în unităţile private, cifra a fost de 6.650 de paturi.

Numărul total de paturi la nivel naţional include paturile din secţiile de spitalizare continuă pentru afecţiuni acute, afecţiuni cronice, din sanatorii şi preventorii.

Obiectivele în urma cărora s-a stabilit numărul de paturi pentru care se pot deconta servicii medicale spitaliceşti au vizat creşterea eficienţei serviciilor medicale şi accesul echitabil al populaţiei la serviciile medicale.

Detalierea anuală pe judeţe a numărului total de paturi se face prin Ordin al ministrului Sănătăţii, cu avizul prealabil al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a celorlalte ministere şi instituţii cu reţea sanitară proprie, potrivit comunicatului Guvernului.