Vicepreşedintele american, Mike Pence, despre folosirea contului de email privat: Nu există niciun fel de comparaţie cu Clinton

Autor: Olimpia Nicolae 04.03.2017

”Nu există nicio comparaţie”, a afirmat Pence după ce a fost întrebat dacă situaţia sa l-a făcut să fie mai empatic faţă de fosta candidată democrată la preşedinţia SUA, informează CNN.

Pence a utilizat emailul personal AOL pentru a discuta chestiuni precum reinstalarea refugiaţilor sirieni. Contul a fost vizat de hackeri prin intermediul unei infracţiuni virtuale, potrivit emailurilor ce au fost făcute publice joi.

În cadrul unui schimb de emailuri din septembrie 2014, Pence i-a solicitat consilierului său pentru securitate, John Hill, ”o reactualizare asupra unei investigaţii din Columbus (Indiana) asupra unui act de vandalism, într-o zonă de biserici, inclusiv asupra ”bisericii în care acesta a crescut”. Într-un alt email din noiembrie 2015, Pence a comunicat angajaţilor ce se ocupă de comunicaţii să promoveze un articol de opinie al fostului senator Dan Cots, despre lupta statului Indiana de a împiedica venirea refugiaţilor.

John Hill l-a averizat pe Pence în cadru unui alt schimb de emailuri despre o evaluare în privinţa terorismului.

Nu este încă clar cât de des Pence folosea contul său AOL pentru chestiuni de stat.

Un oficial al lui Mike Pence a confirmat vineri seara că emailurile au fost transferate legislaturii statului Indiana.

Purtătorul de cuvânt al lui Pence, Marc Lotter a declarat că Pence "a folosit un cont de email oficial şi un cont de email personal" la fel ca guvernatorii precedenţi. La finalul mandatului, Pence a lăsat instrucţiuni pentru transferarea şi arhivarea de către statul Indiana a tuturor emailurilor care au aveau legătură cu chestiuni ce ţineau de administrarea statului.

În calitate de candidat la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, Pence a criticat-o frecvent pe Hillary Clinton, candidatul democrat la preşedinţia SUA, pentru utilizarea mailurilor private în activităţi oficiale în timp ce era secretar de Stat.