Petrom investeşte 60 mil. euro la Petrobrazi pentru ca rafinăria să reacţioneze mai rapid la schimbările din piaţă

Autor: Roxana Petrescu 22.02.2017

Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, va investi 60 de milioane de euro într-o unitate care va fi amplasată în cadrul Petrobrazi şi care-i va permită rafinăriei să transforme GPL-ul în bezină şI în alte produse cu valoare adăugată mare. Practic, această investiţie va creşte gradul de flexibilitate al rafinăriei şi-i va permită unităţii de procesare a petrolului să aibă un răspuns mai rapid la schimbările din piaţă.

“Implementarea proiectului Poli-combustibili, care foloseşte tehnologii inovatoare pentru a creşte producţia de benzină şi motorină, ne va oferi un avantaj competitiv determinat de creşterea producţiei cu valoare adăugată ridicată (produse albe) şi o structură mai flexibilă a producţiei”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de Downstream Oil.

Proiectul implică construirea a trei reactoare principale, mai multe coloane şi pompe. Lucrările de construcţie sunt programate să înceapă în 2017, urmând ca unitatea să devină complet operaţională la începutul anului 2019.