Nicolas Sarkozy, fostul preşedinte francez, retrimis în judecată pentru pentru depăşirea cheltuielilor de campanie din anul 2012

Autor: Olimpia Nicolae 07.02.2017

Sarkozy este suspectat că ar fi depăşit plafonul legal de cheltuieli electorale în timpul campaniei prezidenţiale din 2012. Audiat anterior pe data de 4 septembrie 2015 de către poliţie, Sarkozy a negat că ar fi implicat în sistemul de eliberare al unor facturi false.

Retras din viaţa politică, Nicolas Sarkozy, va apărea în aşa numitul proces Bygmalion. Justiţia franceză l-a retrimis în judecată pe fostul preşedinte, alături de 13 alte persoane suspectate că ar fi fost de asemenea implicate în afacerea politico-finanaciară franceză, pentru depăşirea sumei de 22,5 milioane de euro, permisă de lege.

Avocatul lui Sarkozy a anunţat marţi prin intermediul unui comunicat că va face apel ordinului de retrimitere în judecată.

În septembrie 2016 au fost făcute o serie de dezvăluiri care ar indica faptul că Sarkozy şi-a finanţat campania prezidenţială din anul 2007 cu bani de la fostul lider libian Muammar Gaddafi.