Şeful Allview: Am investit într-o companie de soft, ne concentrăm pe cercetare & dezvoltare. Compania din Braşov a vandut 1,5 milioane de echipamente în 2016, iar veniturile au ajuns la 310 mil. lei

Autor: Adrian Seceleanu 06.02.2017

Compania braşoveană Visual Fan, care comercializează diferite gadgeturi sub brandul Allview, a vandut anul trecut 1,5 milioane de echipamente (telefoane, tablete etc.) şi a înregistrat o cifră de afaceri de 310 mil. lei, în creştere cu peste 10% faţă de anul anterior.

"Am ajuns la o cifră de afaceri de 310 milioane de lei. Profitul a fost aproximativ egal cu cel din anul precedent, în uşoară creştere. Am vandut anul trecut 1,5 milioane de unităţi, dintre care telefoanele au avut cea mai mare pondere în total", a declarat pentru ZF Lucian Peticilă, CEO şi proprietar al Allview.

El a menţionat că în primele 11 luni ale anului trecut compania şi-a mărit cota de piaţă pe cel mai important segment de piaţă, al smartphone-urilor. "Nu există încă date pentru întreg anul 2016 privind vanzările de smartphone-uri. În perioada ianuarie - noiembrie 2016, pentru care există date, am avut o cotă de piaţă de 10% după numărul de unităţi livrate, faţă de 9% în anul anterior, deci am fost în creştere."

Allview se află într-o competiţie dură cu compania chineză Huawei pentru locul doi pe piaţa de smartphone-uri din Romania, cele două companii ocupand alternativ în ultimul an această poziţie după numărul de terminale vandute. Piaţa locală de smartphone-uri, estimată anul trecut la 4,2 milioane de unităţi, este dominată autoritar de Samsung.