Alina Gorghiu: Orban achitat! Vedeţi de ce e necesar să discutăm deschis despre răspunderea magistraţilor?

Ziarul Financiar 31.01.2017

''Orban achitat! Vedeţi de ce e necesar să discutăm deschis despre răspunderea magistraţilor?! De eficienţa inspecţiei judiciare?! E nevoie mai mult decât oricând să întărim justiţia din România, dar abuzurile trebuie diminuate prin modificări legislative şi dezbateri în Parlament!!!! Nu prin OUG-URI sau alte mijloace netransparente, cum face PSD, încercând să-şi spele belelele. Nu ştiu câţi va amintiţi că Orban a fost scos în ultima secundă din cursa pentru Primaria Generală...uite cum se scrie istoria'', a comentat Gorghiu pe Facebook.

Ea a militat în mai multe rânduri pentru un astfel de proiect.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi că liberalii se bucură pentru achitarea lui Ludovic Orban, afirmând că este o dovadă a independenţei justiţiei şi că CSM trebuie să intervină când sunt abuzuri.

''Întotdeauna într-un sistem judiciar există achitări şi condamnări. Faptul că suntem în momentul de faţă confruntaţi cu o achitare nu poate decât să ne întărească încrederea în justiţie şi să ne facă să milităm în continuare pentru independenţa justiţiei şi menţinerea progreselor obţinute'', a mai spus Turcan.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat marţi, pe Ludovic Orban, fostul candidat PNL la Primăria Capitalei, în dosarul în care este judecat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, decizia nefiind definitivă.