Cod roşu de intervenţie în Suceava: şapte persoane, între care doi copii, rănite într-un accident auto

Autor: Tibi Bujdei 06.01.2017

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, autoturism circula, vineri, pe DN2 dinspre Suceava spre Rădăuţi, iar în zona localităţii Dărmăneşti şoferul maşinii a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi autoturismul a pătruns pe contrasens intrând în coliziune frontală cu un microbuz de transport persoane. El a arătat şase persoane din microbuz, respectiv şoferul şi cinci pasageri, precum şi conducătorul autoturismului au fost răniţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Circulaţia în zona respectivă s-a realizat alternativ pe câte un sens de mers, pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute.

Epureanu a precizat că şoferii celor două maşini implicate în accidentul rutier au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru amândoi, iar în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că în urma accidentului rutier şase dintre răniţi proveneau din microbuz, iar unul dintr-un alt autoturism implicat, iar toţi şapte au fost transportaţi la spital pentru investigaţii suplimentare, având la o primă evaluare leziuni minore.

În acest caz ISU Suceava a declanşat codul roşu de intervenţie fiind trimise în zonă cinci ambulanţe, două ale SAJ Suceava şi trei ambulanţe SMURD, din care o autospecială de transport victime multiple, dar şi două autospeciale cu accesorii de descarcerare.