Sergiu Oprescu, CEO Alpha Bank: Strategia noastră rămâne creşterea organică. Am recuperat depozitele pierdute în criza grecească

Autor: Claudia Medrega 05.01.2017
Alpha Bank, cel mai mare jucător de pe piaţa locală cu acţionariat elen, are ca strategie prioritară creşterea organică, banca urmând să se concentreze pe o anumită ro­bus­teţe a profitabilităţii şi pe controlul foarte bun al chel­tuielilor, după ce a recuperat depozitele pierdute în anii de criză, susţine Sergiu Oprescu, CEO al Alpha Bank.

„Ne concentrăm pe creşterea organică, pe o anumită robusteţe a profitabilităţii şi pe controlul foarte bun al cheltuielilor pentru a avea o bancă robustă şi viabilă. Bineînţeles că ne interesează foarte mult o eficientizare a cos­turilor. Exerciţiul bun din 2016 arată şi o foarte corectă ad­ministrare a costurilor“, a declarat Oprescu pentru ZF.

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active, a fost anul trecut cea mai profitabilă dintre băn­cile româneşti cu capital grecesc. Banca a obţinut în primele no­uă luni un câştig brut de 17,8 mil. euro, faţă de o pierdere de 3,4 mil. euro în aceeaşi perioadă a anului 2015.

În timp ce în activitatea de creditare Alpha Bank a fost pru­dentă, în atragerea de resurse locale a fost foarte activă, depo­zitele din portofoliu majorându-se cu două cifre şi recuperând terenul pierdut în criză.